Wees creatief voor je katten

Wees creatief voor je katten

mr greenIk ben 2 katten. Het zijn schatten van beesten. Ik zie mijzelf niet als kattenpersoon; als persoon die helemaal gek is van haar katten. Misschien dat anderen mij juist wel zo zien.

Ik doe namelijk veel voor mijn katten. Ik heb mij erg verdiept in katten en hoe je katten moet behandelen. Het zijn namelijk beesten. Beesten kunnen niet praten of begrijpelijk communiceren met mensen. Hoe weet je dan dat je het goed doet?

Dat weet je eigenlijk alleen maar door het goed te doen en de signalen goed te interpreteren. Kortom: je moet je inlezen of in ieder geval informatie inwinnen. Dat heb ik ook gedaan.

Ik heb met name heel veel kennis opgedaan uit Youtube-filmpjes. Met name van een Amerikaan genaamd Jackson Galaxy. Hij ging voor een serie van Discovery Channel langs mensen die heel veel problemen hadden met hun katten. Dit waren onhandelbare katten, zo leek. Maar Jackson Galaxy liet zien dat de baasjes het juist verkeerd hadden uitgepakt. Je moet als baasje van je kat namelijk moeite doen om je kant te begrijpen en vervolgens het je kat naar zijn zin maken.

Kattenmeubels

Hiervoor zijn allerlei kattenmeubels en –attributen verkrijgbaar in winkels. Een kat kan zich namelijk vervelen, waardoor hij zich gaat richten op meubels kapot maken of erg veel gaat miauwen. Je moet ervoor zorgen dat je kat zich kan vermaken. Dit kan bijvoorbeeld door middel van kattenspeeltjes. Helemaal als je kat veel alleen thuis is, heeft hij aandacht en afleiding nodig. Dit is ontzettend belangrijk om ervoor te zorgen dat je kat gelukkig is. Weet je wat de beste manier is om je kat bezig te houden en gelukkig te maken? Door 2 katten te hebben. Echt waar. Een kat alleen die ook nog eens veel tijd alleen binnenshuis doorbrengt, is een ongelukkige kat. Dat doe je je kat toch niet aan?

Ook wil je kat soms aandacht. Hij wil aandacht van een andere kat, of van jou. Geef deze aandacht dus ook.

Een ander belangrijk aspect is dat je kat overzicht wilt. Je zult merken dat je kat(ten) graag op hoger gelegen plekken ligt. Bijvoorbeeld op de kast, op planken aan de muur, op keukenkastjes, enzovoort. Dan heeft de kat overzicht. Het is namelijk een roofdier. Wanneer je op een plek ligt waar je je omgeving goed in de gaten kan houden, zal je niet onverwacht kunnen worden aangevallen.

Overzicht houden

Creëer dus plekken voor je kat waar hij dit overzicht kan houden en leg hier een kussen neer. Hang bijvoorbeeld planken aan de muur, met een hangmat en bekleding waar de kat heerlijk kan luieren en slapen. Wat ook goed is, is als je een soort hindernisbaan in je huis hebt, zodat je kat van het ene object of meubel op het andere kan springen en zo kan rondrennen. Dit zorgt ervoor dat je kan actief kan zijn en zich opperbest vermaakt.

Veel katten attributen zijn erg duur. Een krabpaal en kattenmeubel is hier het beste voorbeeld van. Je kunt hier gauw honderden euro’s aan uitgeven. Maar je kunt het ook gewoon zelf maken. Wees creatief.

Misschien heb je nog een oud meubelstuk liggen of kan je iets kopen bij de Ikea of Praxis wat toevallig in de aanbieding is. Dit is dan je basisstuk. Hier kan je dik, stevig touw om binden, kussens op bevestigen of uitbreiden met andere accessoires en zo een geweldig leuk meubelstuk maken voor je katten om in/omheen te spelen en op te liggen. Gebruik je creativiteit!

Ook heb ik een creatieve tante. Lees in mijn volgende blog over mijn tante.