Mijn creatieve tante

Mijn creatieve tante

Mr. greenIk heb een tante die erg creatief is. Ze is als een voorbeeld voor mij. Zij is altijd al bijzonder creatief geweest met cadeaus en accessoires voor het huis. Ze was altijd aan het knutselen.

Een vroege herinnering van mij aan haar creativiteit, is een bijzondere herinnering. Ik weet nog goed dat ze een keer een speciaal cadeau deed aan mijn ouders. Dit was een beeld van een balletdanseres. Ik heb het altijd een erg mooie beeld gevonden. De danseres staat op een voetstuk, wat waarschijnlijk gewoon een steen is. Ze neemt een ontzettend sierlijke pose aan. Een echte ballet pose, zo stel ik mij voor. Wat ik ook erg mooie aan het beeld vind, is dat de jurk gemaakt is van echt stof. Dit geeft een verrassende dimensie aan het beeld. Het gehele beeld is geverfd met een zwarte materiaal. Ik weet niet precies welk soort materiaal. Het materiaal heeft de jurk namelijk stevig gemaakt.

Het vangt je blik

Het beeld heeft altijd een centrale plek gehad in de boekenkast bij mijn ouders. Wanneer je in de woonkamer bij mijn ouders staat, wordt je blik dus voor geleidt naar dit beeld. Ik vind het prachtig.

Mijn tante is niet een persoon die zich beperkt tot één of slechts enkele handwerken. Nee, ze heeft een grote diversiteit aan creatieve uitspattingen. Ik weet bijvoorbeeld dat ze graag bloemstukken maakt en kerststukken. Elk jaar weer. Ook in haar huis staat altijd wel iets uit de tuin, bijvoorbeeld bloemen of takken. Tijdens de herfst geeft dit natuurlijk een prachtige sfeer aan het huis. Je kunt met de dingen van buiten je huis herfst klaar maken. Bijvoorbeeld door middel van bladeren, takken, maar ook eikeltjes en kastanjes.

Ik weet ook dat ze eens een teddybeer heeft gemaakt. Geen zacht teddybeer, maar een beer van leer. Het ziet er prachtig uit. Erg authentiek en vintage, maar dus absoluut geen knuffelbeer voor een kind. Het is echt een kunstwerk.

Het is duidelijk een hobby van mijn tante. Ze is graag met haar handen bezig, maar is ook graag creatief bezig. Dit is ontzettend leuk om te zien. Ik vind het leuk dat ze haar creativiteit gebruikt om ontzettend mooie cadeaus te maken voor personen die een speciaal plekje hebben in haar hart. Het is veel leuker om iets persoonlijks te geven wat tegelijkertijd prachtig is, dan bijvoorbeeld een cadeaubon. Het is natuurlijk erg leuk als je hiervoor je creativiteit kunt gebruiken.

Plezier

Maar ik zie ook aan mijn tante dat ze ontzettend veel plezier erin heeft. Ze heeft veel plezier met het uitproberen van nieuwe dingen, nieuwe materialen en nieuwe kunstvormen. Waarschijnlijk heeft ze meerdere beelden gemaakt die ongeveer zo zijn als het beeld van mijn ouders. Waarschijnlijk heeft ze technieken uitgeprobeerd en verbeterd. Waarschijnlijk zijn er een aantal beelden eerst mislukt en heeft ze deze weggegooid. Totdat ze het beeld voor mijn ouders fabriceerde en ze dacht: ‘Dit is mooi!’. Het is een gevoel van succes.

Misschien had ze daarna genoeg van deze kunstvorm en heeft ze al haar aandacht en creativiteit gestopt in een andere kunstvorm. En zo blijf je bezig. Je raakt nooit uitgeleerd, maar ook nooit verveeld.

Daarom blijf ik de komende tijd creatieve ideeën posten op mijn website.